diumenge, 8 de juliol del 2012

COLONIES A CICLE MITJÀ

Els nens i nenes de Cicle Mitjà han estat de colònies els dies 30, 31 de maig i 1 de juny.  El centre d’interès al voltant del qual han girat les activitats ha estat l’ARQUEOLOGIA. Durant els dies previs a les colònies, els i les alumnes han treballat a classe sobre descobertes arqueològiques importants i rellevants esdevingudes unes fa temps i unes altres més recentment.
D’aquesta manera, els nens i nenes han pogut conèixer les històries de la ciutat de Pompeia, la ciutat de Troia, la tomba de Tutankamon i la descoberta del món maia.
Una de les històries que més els hi ha agradat ha estat la descoberta del món maia. De la mà de la princesa Sac-Nité, els nens i nenes han  pogut conèixer la llegenda que explica un fet inexplicable fins avui dia, i és l’abandonament d’una de les ciutats més importants i fructíferes del món maia: la ciutat de ChichenItzá.
Us deixem amb una petita investigació feta per la MiriamArtigao de 4t B arrel del coneixement d’aquesta llegenda.
 
 
 Sac-Nité significa blanca flor por un árbol llamado Flor de Mayo. Sac-Nité era la princesa de Mayapán, hija del rey HunaccCeel. Cuando tenía cinco años dio de beber agua en una jícara a un caminante y en esa jícara nació una flor. Cuando cumplió dos veces cinco años, iba caminando por una milpa y posándose una paloma en su hombro le dio granitos de maíz y un beso en el pico, y soltó a la paloma para que volase libre.
Al cumplir tres veces cinco, quince años, conoció al príncipe Canek del cual se enamoró.
Si voleu conèixer aquesta llegenda visiteu la web: