dilluns, 15 de febrer del 2016

DIGUEM PROU A LES RETALLADES !!!


MANIFEST PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT.

FEBRER 2016
COORDINADORA D'AMPES D'ESCOLES I IES PÚBLICS DE MOLLET

L’Ensenyament Públic a Mollet , ha patit en aquest últims cinc anys les fortes retallades que el Govern de la Generalitat ha portat arreu de Catalunya.
Han tancat escoles, com  l’escola Pública Nicolas Longarón. Han tancat línies de P-3 a diferents escoles , fins aquest any un total de quatre. No han construït el 4rt Institut, ni han millorat les infraestructures dels existents.
Les conseqüències sense dubte les trobem cada dia als centres educatius del nostre poble:
Massificació a les aules ( fins a 25/27 alumnes-aula infantil i primària i fins a 35 a Secundària ) , menys professorat i menys personal d’educació especial i de suport, menys beques  menjador i d’ajuda a l’educació. Al cap i a la fi, menys oportunitats educatives per els nens i nenes i per les famílies.


Entre tant, els Centres Concertats no han patit cap tipus de retallada al nostre poble .
Les informacions que tenim pel curs 2016-2017 són altre vegada una amenaça per l’Ensenyament Públic a Mollet.

Imatge inserida 1La baixada de natalitat podria ser una oportunitat per millorar la qualitat de l’Ensenyament Públic, però en lloc d’aprofitar la oportunitat per baixar les ràtios i mantenir les línies , les informacions que ens arriben van en sentit contrari, el Departament d’Ensenyament vol tancar línies de P-3 a Mollet , de moment ja han informat del tancament d’una Línia a Col•legis Nous , i el tancament definitiu de l’escola Nicolas Longarón . Si no es baixen les ràtios i es mantenen les del curs passat Mollet pot perdre fins a 4 línies de p-3 probablement altre cop de l’Escola Pública.Si bé podrien mantenir-se totes les linies amb ratios de 20 nens per aula enlloc de 25.

D’altra banda , no hi ha cap solució definitiva i estructural per la manca d’aules a secundaria. Pel curs vinent es necessari un grup nou d’ESO que no te cabuda a cap dels instituts de secundaria del nostre poble i al que es donarà solució a precari. Tampoc estan oferint cap solució per la millorar els edificis de secundaria per tal d’acabar amb la massificació a les aules i els centres.
Per tot això convidem a la Comunitat Educativa i a tota la ciutadania de Mollet a defensar l’Ensenyament Públic .


A L’ESCOLA PÚBLICA, CAP TANCAMENT DE LINIES DE P-3 , REDUÏM LES RÀTIOS.

A L’ESCOLA PÚBLICA , NO A LA MASSIFICACIÓ I LA MANCA D’AULES A SECUNDARIA.